Home » Blog » UITGELICHT – Magnesium

UITGELICHT – Magnesium

UITGELICHT - Magnesium shot

Waarom dit supplement zo'n belangrijke aanvulling is

Magnesium shots bij Coach Nutrition

We hebben weer iets nieuws bij Coach Nutrition. Naast de L-carnitine shots, een voedingssupplement om je metabolisme te reguleren, hebben we nu Magnesium Shots.

Deze kleine krachtpatser zit in een buisje van 25 ml met een lekkere frisse sinaasappelsmaak. Daarnaast bevat het vitamine B6 wat essentieel is om de opname van magnesium te bevorderen.

Magnesium shot

Neem 1x per dag een shot, bij voorkeur voor het slapengaan omdat het ook van toegevoegde waarde kan zijn voor een goede nachtrust.

Neem de shot niet tijdens eten omdat eten de opname van het magnesium kan verminderen waardoor het minder effectief is.

Waarom magnesium?

Als supplement wordt vaak gebruikt door mensen die last hebben van stress, rusteloosheid, vermoeide spieren of slapeloosheid. Deze klachten kunnen wijzen op een tekort aan Mg. In studies is aangetoond dat mensen met overgewicht of obesitas ook vaak aantoonbaar tekort hebben.

Door het aanvullen met een supplement kan je je spier- en zenuwfunctie onderhouden, je botten sterk houden en je immuunsysteem ondersteunen. Maar het helpt ook bij het reguleren van je bloedsuikerspiegel, iets wat vaak in relatie is met het bekende hongergevoel. Daarnaast ondersteunt het ook de spijsvertering wat weer gunstig is wanneer je probeert af te vallen.

Voordelen van het gebruik van magnesium

Magnesium Coach Nutrition

Er zijn vele voordelen te benoemen. Denk dan bijvoorbeeld aan

  • Stressvermindering

Wanneer je de shot neemt dan helpt dat je spieren maar ook je geest ontspannen. Je nachtrust wordt bevorderd wat ook weer bijdraagt aan je algehele gezondheid. Een tekort aan magnesium wordt vaak gezien bij mensen met een burn-out. Wanneer je stress ervaart maakt het lichaam cortisol aan. Dit stresshormoon staat erom bekend dat het vet opslaat en afvallen moeilijker maakt.

  • Ondersteuning bij de spijsvertering

Ons lichaam gebruikt enzymen om de spijsvertering te reguleren. Deze enzymen worden gehaald uit voeding maar om dit te kunnen doen hebben we magnesium nodig. Het voedingspatroon van veel mensen is door de jaren heen verslechterd en vaak zit er in onze huidige voeding te weinig. Een tekort kan leiden tot slaapproblemen, stijve spieren en maagklachten maar ook gewichtstoename.

  • Goed voor hart en vaten

De kalium-, calcium- en natriumwaarden worden in balans gehouden door magnesium. Dit draagt bij aan de algehele gezondheid. Daarnaast reguleert het de bloeddruk en je hartritme en zorgt voor een goede bloedtoevoer naar je hart. Magnesium zorgt voor een gezond en fit lijf.

  • Betere controle over de bloedsuikerwaardes

Magnesium heeft de eigenschap dat het insulineresistentie kan verminderen. Deze resistentie is een belangrijke oorzaak van diabetes type 2. Wanneer je dit supplement neemt dan zorg je daarmee ervoor dat je bloedsuikerwaardes beter gereguleerd worden. Studies wijzen uit dat je een verlaagd risico hebt op diabetes type 2 wanneer je magnesium gebruikt.

  • Krampbestrijding na het sporten

Ook voor sporters is deze shot een aan te raden supplement. Het helpt bij het bestrijden van kramp na het sporten en gaat verzuring van de spieren tegen. Het kan helpen bij wedstrijdstress en het kan je lichaam helpen om meer energie te krijgen.

Nu verkrijgbaar

De magnesium shots zijn nu verkrijgbaar bij mij in de praktijk. Ze kunnen natuurlijk ook opgestuurd worden!

Meer weten? Maak een afspraak!